top of page

PAŘÍŽ S TEREZKOU


Týden po tom, co jsme se s Jančou vrátily z Říma jsem měla namířeno do Francie, kam jsem jela dělat aupair. Než jsem ale vlakem odfrčela z Paříže na západ, udělala jsem si s mojí kamarádkou Terezkou v tomhle krásným městě 4 denní pobyt. (Děkuju bráško, že si nás ubytoval :-)) Paříž nás přivítala deštěm, ale to nám vůbec nevadilo, navíc na nás na letišti čekal taxikář Arašíd (jmenuje se Rashid, ale já mu to vylepšila:D) s cedulí a našimi jmény. Cítily jsme se hodně důležitě :D. Arašíd nám pustil španělskou trsačku a já se s mojí základní frájinou dozvěděla, že je to španěl a že Marbellu taky moc dobře zná. U Stáni (můj bráška) nás už čekal rozloženej gauč s načechranýma polštářema aby jsme se na tu Pařížškou túru pořádně vyspaly.

Ráno jsme se nasnídaly, nazuly tenisky, nažhavily mapu v mobilu a vyrazily do ulic. Když máte s sebou tak skvělýho parťáka jako je Terka, je to výlet jak se patří. První zastávkou byla Eiffelovka, nastartovaly jsme selfie tyč a už jsme souzněly s japonskejma turistama. Pak jsme to švihly po Champs-Elysées, v gigantický Sephoře jsme si nalakovaly nehty, v Macu napatlaly huby a šly dál. První den sčítal asi 20km.

Druhej den jsme zamířily na Sacré coeur. Kdo byl v Paříži, ví jak nádherný místo s ještě lepším výhledem to je. Daly jsme si mňamkózní vaječnou placku s houbama a kozím sýrem, kecly jsme si před Sacré coeur a kochaly se. Cestou na Notre Dame jsme se zastavily v Tuilerijských zahradách a natáhly nožky u fontány. Večer jsme se přifařily na nějakou sešlost bráchovo sousedů, kde byla spousta dobrýho frrrráncouzkýho jídla, pití no a to bylo něco pro nás. Jeden starší pán se nás ujal a ochotně nám dolejval vínko a zásoboval pochoutkama. Terka chtěla slušně a francouzsky poděkovat a jelikož francouzsky umí jen Bonjour (Dobrý den) a Merci (Děkuji), řekla to přesně naopak a našemu dolejvači řekla Bonjour :D. Už lehce ovíněný jsme se řechtaly jak, no prostě my dvě. Radši jsme si vzaly skleničky s vínkem a vyrazily omrknout blikající Eiffelovku. Jóóóó to Vám byla krása a pohoda. Lehly jsme si pod Eiffelovku na trávu a užívaly si ten skvostnej pohled :-).

Třetí den byla túra po obchodech, spíš jsme se teda kochaly, ale stálo to za to. Večer jsme byly pozvaný k bráchovo kamarádce na indickou večeři. Koupili jsme dort a už jsme si to praskali, Byt byl teda opravdu luxusní, nádhernej design a z okna výhled na Sacré coeur - zase jsme se cítily důležitě :D. Ba ne, spíš ohromeně. Nejlepší na tom byla stejně ta společnost (česko-španělsko-francouzská míchanice) a samozřejmě i to jídlo! :-).

Poslední den jsme s Terkou obešly obchody, kde nakoupila domů dobroty a suvenýry a večer nám frnkla zpátky do Čech. Chudák pak ještě bloudila na letišti, dorozumívala se rukama a nohama, protože cizí jazyky neumí. Zvládla to samozřejmě na jedničku, ale příště už prý sama nikam neletí :D. Neboj Terezko, kdykoliv ti budu dělat doprovod, protože každej výlet (párty) s tebou je prostě nezapomenutelnej, takže ti stráááášně moc děkuju a těšim se na další <3

You Might Also Like:
bottom of page