top of page

CESTA DO ZEMĚ NEZEMĚ


Když jsem minulý léto hlídala holky ve Francii, každej den mluvily o tom, jak na Vánoce pojedou do Disneylandu (to vlastně byla i moje zbraň, protože když zlobily, vyhrožovala jsem, že nikam nepojedou :D) a já jsem si řikala, že bych se tam taky jednou chtěla podívat. V tu chvíli, kdy jsem to dořekla, začal Vesmír pracovat na plný obrátky, aby mi to splnil. Takže když mi Marťa napsala, že bychom ho mohly navštívit, až pojedeme do Paříže, řekla jsem jí, že na tyhle srandy už jsem moc stará - chňo chňo kecáááám!

Ráno jsme tedy v Paříži sedly na metro, pak podle bráchovo pokynů přesedly na vlak a Vítejte nádhery z Čech v kouzelným parku. Cesta z centra Paříže trvá necelou hoďku a vyjde vás tam i nazpátek za 15 éček. Do parku jsme si koupily Special Ticket MINI 1 day/2 parks předem za 57 euro (odkaz na lístky zde).

No a krásně nám to vyšlo na den dětí, s oblohou bez mráčku a teplotou hlásající 30 stupňů. Nejdřív jsme ale musely udělat tu nejdůležitější věc a koupit si Minniovský uši s červenou mašlí a bílejma puntíkama, protože bez nich to nemá cenu že jo :D Čaply jsme plánek do ruky a huráá do pohádkovýho světa.

Celej Disneyland se dělí na dvě části a to na Disneyland Park a Walt Disney Studios.

Jako první jsme si vybraly hlavní Disney Park. Řeknu vám, tohle místo je absolutně boží ! ! ! ! Všechno je do detailu promyšlený, ať už jsou to obtisklý koňský kopyta v zemi, kostýmy zaměstnanců, hudba v celým areálu nebo jakákoliv vlnka a záhyb na těch pohádkových domečcích. No nestačily jsme zírat, jak dokonalý to je! Radši jsme se ani nesnažily pochopit, jak může bejt někdo tak geniální a všechno tohle vymyslet, natož pak postavit, takže jsme se jen kochaly a užívaly si to (měly jsme celých 9,5 hodiny hubu dokořán :D). Aby jste si nemysleli, není to jen o atrakcích, na každým rohu máte obchody s různejma sarapatičkama s vaší oblíbenou animovanou postavičkou, hotely, kde se můžete třeba na víkend ubytovat - protože s dětma to během jednoho dne neprojdete a kopa restaurací všeho druhu.

Rovnou jsme zamířily do chaloupky Sněhurky a sedmi trpaslíků (na každý atrakci jsou fronty, ale ne všude je to tak hrozný, navíc vám chytře ukážou, jak dlouho tu frontu stát budete - prej na to existuje i aplikace, ale pokud nemáte net v mobilu tak máte smolíka, protože v parku neni wifi, což je podle mě super) a když na nás teda přišla řada, nasedly jsme do vláčku a nechaly se provézt Sněhurčiným bejvákem. Podobně vypadá i domek Petra pana nebo Pinocia. Jsou tam ale i divočejší atrakce, jako třeba let vesmírem ve stylu Star Wars - to vás prostě vyšlou do absolutní tmy, občas to tam zableskne a hraje vám k tomu soundtrack z filmu, z týhle jízdy se pak ještě chvíli vzpamatováváte :D. Já jsem se nejvíc těšila, až uvidim růžovej zámek Šípkový Růži, no a co vám budu povídat, klidně bych se do něj nastěhovala. Během dne v parku pořádají taneční a pěvecký představení v hlavní roli s Mickeym Mousem, Medvídkem Pú, Kovbojem Woodym a dalšíma. Tyhle obr postavičky chodí po parku a můžete se s nima vyfotit, ale samozřejmě si na ně musíte vystát frontu. Strašně se nám líbilo "It´s small world", kde nasednete na loďku, vjedete do obrovskýho domku a plujete okolo hejbajících se panáčků ze všech zemí světa - božsky udělaný! Určitě by se vám líbil i dům Robiha Hoodia postavenej ve stromě (chodil tam týpek, kterej mu byl podezřele podobnej). Další co v tomhle parku najdete je i Černá perla Jacka Sparrowa s jeskyní ve tvaru lebky, stezku Indiána Jonese (to je taky pekelná jízda) nebo Pocahontas Village (tady jsme vyčůraně předběhly frontu).

Jelikož park Walt Disney Studios zavírají už v šest, nechali jsme si nějaký atrakce z hlavního parku na dýl (ten se zavírá v deset večer myslim) a vyrazily jsme sem. Zde pěkně prosím jsme první půl hodinu strávily na přednášce, jak se točil Armagedon, nic extra, ale aspoň to, co následovalo potom bylo dobrý, ikdyž jen 5 minut dlouhý. Vystály jsme si i frontu na toho dlouhatánskyho psa z Toy Story :D Pak už nás čekala lepší atkrakce a to rocková jízda - na tyhle žádanější atrakce jsou dlouhý fronty, ale oni to mají chytře promyšlený a při čekání se vás vždycky snaží nějak zabavit, tady jsme se kochaly vystavenýma kytarama rockovejch hvězd a jejich podpisama. Za mě asi nejlepší atrakce byla strašidelnej hotel! Hned při vstupu vás dostanou uměle vytvořený pavučiny a prach, recepce se zapomenutýma kuframa a kabátem a hotelová pokojská vás vyleká tak, že si z toho cvrnknete do kalhotek. Následuje strašidelnej příběh, co se vlastně v hotelu stalo a pak vás posadí do výtahu, kterej zastavuje v jednotlivých patrech, kde je pokaždý něco děsivýho no a v těch nejvyšších se otevřou dveře přímo s výhledem na celej park a to nejlepší je, že vás vždycky spouštějí volným pádem - a tak jsme zakončily park Walta Disneyho.

Nejradši bych vám popsala všechno, co jsme prošly, projely a viděly, ale to by jsme tady byli asi ještě tak dva tejdny. Dám vám ale jednu skvělou radu, asi už tušíte jakou, jeďte tam!!! To musíte vidět na vlastní oči, nejde to popsat a z fotek taky neuvidíte tu nádhernou architekturu, neuslyšíte tu kouzelnou hudbu a nezažijete nezapomenutelný zážitky.

My jsme uťapkaný dojely domů, spaly jako miminka....


You Might Also Like:
bottom of page