top of page

POJĎME SE POKOCHAT


Ikdyž je Mallorca malej ostrov, nabízí toho spostu k vidění, samozřejmě jsou to hlavně pláže a hory, ale k tomu, aby vám to doslova vyrazilo dech, to rozhodně stačí. Mě parkrát ukápla slzička, jak ohromená jsem byla.

1. Colonia de Saint Jordi

Tohle krásný místo má jen jednu jedinnou chybičku - serpentýny. Zatáčka je každý dva metry a nevím jak váš žaludek, ale můj nebyl zrovna dvakrát spokojenej.

Když jsme konečně dorazili na místo, vytáhli jsme z kufru padlleboard, tašku s pivama, jídlem a kráčeli jsme směrem na pláž. To ti Vám byla taková pěkná podíváná, azurově modrý moře, voda křišťálově čistá, hory, zeleň a lidí tak málo, že i na prstech jsme je spočítali - perfektní kombinace, no ne?

2. Deia a Valldemosa

Když nám Viktor řekl, že bysme mohli jít společně kempovat, ani minutu jsme neváhaly a hned jsme mu na to kejvly. Jelikož jsme neměly ani jeden večer volnej, tak nás musel vyzvednout ve 3 hodiny ráno z práce. Byl fakt zlatej, sbalil pro nás i spacáky a nakoupil jídlo.

Když jsme si to kráčeli na Viktorovo kempovací místěčko, cesta v noci potmě byla docela děsivá, hlavně když se z křoví vynořila mečící koza. Tu noc zrovna trošku pršelo, takže byly vlny a i přesto, že byla tma, rozbouřený moře jakoby svítilo. Sedli jsme si na kraj skály, otevřeli bílý vínko, kešu oříšky a jen tak seděli a kochali se. Ráno jsem otevřela oči a to, co jsem měla před sebou za výhled, bylo něco neskutečnýho. Zase, azurově modrý a křišťálově čistý moře, sluníčko svítilo, stromy šuměly.. Jó ta příroda, óóó můůj ...(na to, že nás v noci žraly komáři, jsem už dávno zapomněla). Po snídani jsme sešli skály a šli se potápět.

Tímhle ještě výlet nekončil, odpoledne nám Viktor ukázal skalní městečka - Deiá a Valldemossa. V Deii na nás čekal jak jinak než dechberoucí výled na moře a ve Valldemosse jsme si prošli historickou část městečka, dali kafe a natrhali ještě tvrdý kiwi (prý se musí nechat tak dva nebo tři měsíce v temný mísnosti aby uzráli a fakt to funguje, já si ho po měsící dala a bylo výborný!).

3. Alcudia

Znáte to, někdy se to prostě tak pěkně povede, že se na místě tisíc kilometrů od dovoma setkáte s někym, koho doma pořádně ani nepotkáte. No a do Arenalu zrovna přijela kamarádka s přítelem a bydleli asi tak 300 metrů od nás, náhodička co (haha, náhody neexistujou). Oni si půjčili na pár dní auto a my s nima jeden den vyrazili na sever a to do města Alcudie. Ceta z jihu na sever trvala asi hodinku a půl. Město se pyšní starověkými hradbami, historickými domečkami a úzkými uličkami plných malých obchůdků a restaurací. Nedaleko od město se nachází široká písečná pláž, která je napojená na přístav.

Bohužel odsud nemám tolik fotek, asi jsem byla tak v úžasu, že jsem zapomněla vyndat mobil. Ale alespoň mám video z pláže, kde jsme se snažili vytvořit ledničku na pivo (docela v blbý kvalitě, ale malinko tam tu pláž můžete vidět haha)

4. Sóller a Sa Calobra

Stefan (ten co nás vzal na paddleboard) na ostrově bydlí už několik let, takže to tam zná jak svý boty a byl tak hodnej, že mě vzal na výlet. Nejdřív jsme vyrazili do malýho přístavního městečka Sóller, které se pyšní velkou úrodou pomerančů (řiká wikipedie, já si teď nevzpomínám, že by tam nějaký byli haha - dobře, ještě nebyla sezóna no.. ) a když si vyšlápnete pár schodů, čeká vás výhled na nekonečný moře odrážející sluneční svit.

Cestou do naší druhý a už cílový destinace jsme si dojeli na vrcholek hory, kde na nás čekala hořící obloha a zapadající slunce.

Když jsme dorazili na vyhlášenou pláž Sa Calobra, na kterou se jinak než průchodem jezskyněk nedá dojít, byla už tma. Dřepli jsme si na písečno-kamenitou pláž, otevřeli pivo (už s tim pivem musím vypadat jako alkoholik haha) a vyloženě zírali na oblohu posetou hvězdami. (odtud bohužel fotky nemám, ale google vám ukáže, jak pláž vypadá přes den)

5. Mhare Sea Club

Dobře, tohle místečko je pro ty, co se chtějí rozšoupnout a užít si prvotřídní kvalitku. Kamarád nás vzal do restaurace s tím nejkrásnějším výhledem, kterej si při jídle můžete přát (dá se tu i pronajmou místo u bazénu se servisem - masáže, drinky pod nos a tak). Zatim jsem viděla jen dvě místa, který jsou absolutně perfektní pro svatbu a to Seventh heaven na Corfu a tohle! Nebudu lhát, jsem měkkoň a trošku se mi leskly očíčka, jak nádherný to tam je. K obědu jsme si dali rybku, bílý vínko a mlaskali jsme si. Po obědě jsme jen sešli skály a skočili do moře - jajaja paráda!

6. Calla Pi

Další z mnoha pláží, co stojí za návštěvu, pravá část ostrova je jich plná, my jsme jich stihli bohužel navštívit jen pár. Pláž se nachází mezi skálami, kde kotví lodě, na břehu se line hudba z minibárku a písek je tak jemnej, že byste se s ním nejradši pomuchali. Se sestřenicí jsme od prvního dne na Mallorce hledaly skály, ze kterých bysme si mohly skočit no a tady jsou přímo perfektní. Naše šplhání zaujalo nějaký němce na lodi natolik, že si nás museli vyfotit (teda spíš naše zadky). Pozvali nás na loď, nabídli pivo a jedhono z nich jsme přemluvili, ať si skočí s náma.

Na západ slunce jsme si sedli na okraj skály - miluju západy slunce a vždycky jen nevěřícně zírám, jaký barvy obloha dokáže vytvořit, mohla bych se na ně koukat hodiny a hodiny.

7. Dračí jeskyně

Kdyby vám pláže už lezly krkem (což nepředpokládám), tak rozhodně vyražte sem. Vstup vás vyjde na 15 éček a dokonce mají i průvodce v češtině. Jeskyně jsou různě barevně prosvícené a v podzemí se nachází jezero, kde pořádají koncerty se světenými efekty a proplouvající loďkou. Na konci si samozřejmě můžete koupit nějaký ten suvenýr na památku.

8. Palma de Mallorca

Hlavní město, to je taková ta klasika, kterou musíte vidět snad v každý zemi. My jsme si ho celý neprošly, byly jsme akorát na úřadě, abysme si vyřídily NIE number kvůli práci a pak v den mýho odjezdu jsme si zaturistili a navštívili katedrálu Panny Marie - je přenádherná a největší gotická katedrála v Evropě! V rychlosti jsme taky mrkli do hlavní nákupní ulice, která je hned za katerálou.

Pokud byste chtěli pozvat třeba Vaši drahou polovičku na super romantickou večeři, určitě se vydejte do restaurace, která sídlí v kopcích nad Palmou. Výhled na rozsvícené město rozhodně není k zahození (mě na večeři nikdo nevzal - achjo, třeba příště, ale sestřenici jo, takže tlumočím). Mě ten výhled ukázali za denního světla den před odjezdem a co si budem, nechtělo se mi domů.

To je zhruba asi všechno, co mé oči spatřily (doufám, že jsem na něco nezpomněla). Rozhodně je na Mallorce víc míst k vidění, ale to doženu zase při příští návštěvě! <3


You Might Also Like:
bottom of page